Argentína címvédéssel búcsúzhat Di Maríától

MH/MTI
2024. július 13. szombat. 12:33

A dél-amerikai kontinenstorna hivatalos honlapja szerint a 65 300 férőhelyes Hard Rock Stadiumban a kolumbiai popsztár, Shakira szórakoztatja majd a nézőket a mérkőzés félidejében.

Az argentinok nyolcszoros aranylabdás sztárja, Messi egyelőre még nem vonult vissza a válogatottól, de mivel a következő Copa Americát négy év múlva rendezik, valószínű, hogy a 37 éves kiválóságnak ez az utolsó kontinenstornája hazája képviseletében. A másik nagy név, a 36 esztendős Di María már az elődöntő után bejelentette, hogy a tornát követően távozik a válogatottól, így neki bizonyosan a finálé lesz az utolsó összecsapása az Albiceleste mezében.

Az argentinok a csoportmérkőzések során Kanadát 2–0-ra, Chilét 1–0-ra, Perut pedig szintén 2–0-ra győzték le. A negyeddöntős találkozón hosszabbításra, sőt, tizenegyespárbajra kényszerültek Lionel Scaloni szövetségi kapitány címvédő tanítványai, akik 1–1 után 4–2-vel jutottak túl tizenegyesekkel Ecuadoron. Az elődöntőben aztán a csoportban egyszer már legyőzött Kanadával találkoztak Messiék, és ismét 2–0-ra diadalmaskodtak, így a legutóbbi öt tornát figyelembe véve negyedszer biztosították helyüket a döntőben.

Kolumbia a csoportban Paraguayt 2–1-re, Costa Ricát 3–0-ra verte, majd a brazilokkal 1–1-et játszott, így csoportelsőként jutott tovább. A negyeddöntőből a mostani Copa America legnagyobb különbségű győzelmével, a Panama elleni 5–0-val ment tovább az argentin Néstor Lorenzo által szövetségi kapitányként irányított csapat, amely aztán nagy csatát nyert a fináléba kerülésért Uruguayjal szemben (1–0). A rutinos James Rodríguez által vezetett kolumbiaiak ezzel történetük során harmadszor jutottak döntőbe a Copa Americán, illetve fennállásuk leghosszabb veretlenségi sorozatát hozták össze, ugyanis immár 28 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

Ha az argentinoknak sikerül címet védeniük, akkor 16. alkalommal emelhetik magasba a Copa America trófeáját, amely rekord lenne, egyelőre Uruguayjal holtversenyben 15 végső sikernél jár az Albiceleste. Kolumbia eddig egyszer hódította el a kupát.

A döntő előtt egy nappal, közép-európai idő szerint vasárnap hajnali két órakor a kanadai és az uruguayi válogatott találkozik Charlotte-ban a bronzéremért rendezett összecsapáson.

A finálé hétfőn három órakor lesz Miamiban.

Elolvasom a cikket