Az MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty nyerte a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat + VIDEÓ

A Fehér Szalag győztese az MLS Raiffeisen 5050 Fifty-Fifty, amelynek kormányosával, Józsa Mártonnal a Magyar Vitorlásszövetség készített egy rövid videót:

Objektum doboz

A verseny amiatt is érdekes volt, mert a résztvevők tesztelték a Széchenyi István Egyetem Digitális Fejlesztési Központja által kifejlesztett nyomkövető rendszert, amely lehetővé teszi, hogy valós időben követhető legyen a hajók pozíciója. A rendszer lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy térképen nézzék a verseny állását, és kövessék kedvenc csapataikat. Az indulóknak pedig hasznos információkat szolgáltat, láthatják a többi hajó pozícióját, a bója helyzetét.

Július 14-én vasárnap délelőtt rendezik a Kékszalag „kisöccsét”, a Kékpántlikát. Ugyancsak vasárnap köszöntik a párizsi olimpián induló két magyar vitorlázót, Érdi Máriát és Vadnai Jonatánt az utánpótláskorú versenyzők, valamint a sportág vezetői.

A jövő hét közepétől már valóban a Kékszalagé lesz a főszerep a fesztiválon. Szerdán főként a nevezéssel és az utolsó simítások elvégzésével foglalkoznak majd a résztvevők, miközben a nyitó sajtótájékoztatón minden fontos részletről és újdonságról értesülhet a közvélemény, hogy aztán csütörtök reggel kilenc órától már valóban minden szempár az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj indulóira szegeződjön. A balatonfüredi rajt után a szokásos útvonalon, Balatonkenese, Siófok és Keszthely érintésével kell megkerülniük a tavat és visszajutniuk a 48 órás limitidőn belül a füredi célba.

A leggyorsabb hajók természetesen nemcsak egymással csatáznak majd, hanem a fent említett Józsa Márton kormányos és az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty tavaly felállított, 5 óra 3 perc és 56 másodperces pályacsúcsa is a célkeresztben lesz.

Elolvasom a cikket