Borrell: Afrika lakossága Oroszországot támogatja

MH
2024. július 13. szombat. 10:11
Frissítve: 2024. július 13. 10:44

„Afrikában az emberek támogatják Putyint. Azt mondják, Putyin megmentette a Donbászt” – mondta Josep Borrell csütörtökön a NATO nyilvános fórumán.

Borrell hangsúlyozta, hogy új védelmi megközelítésre van szükség, amely a hagyományos katonai taktikák helyett az információs hadviselésre összpontosít.

„Másfajta hadseregre van szükségünk. Emberekre van szükségünk, akik figyelik a hálózatot, és emberekre, akik elmagyarázzák, mi történik, akik átprogramozzák a hallgatókat, helyes információkat adnak nekik, hogy megakadályozzák a választási folyamatokba való beavatkozást” – jelentette ki az EU külügyi vezetője.

Borrell kiemelte annak fontosságát, hogy az információs csatára összpontosítsunk, amelyet nem a fizikai csatatéren, hanem az emberek fejében kell vívni.

„Nem bombákat kell ledobnunk vagy tankokat bevetnünk; híreket kell terjesztenünk, és a kiberteret kell elfoglalnunk. Az EU nagyon aktív ezen a területen” – állította.

Májusban Mahamoud Adam Bechir csádi megbízott egy interjúban kijelentette, hogy Putyin újraválasztása nemcsak az orosz nép, hanem az egész világ, köztük Afrika számára is előnyös.

Bechir szerint Putyin megerősítette a kapcsolatokat Afrikával, hozzátéve, hogy Oroszországot egy „nagyszerű elnök” vezeti.

Közben Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter február 20-án az orosz elnökkel folytatott megbeszélésen arról számolt be, hogy Moszkva sikeresen szállított 200 ezer tonna búzát hat alacsony jövedelmű afrikai országnak ingyenesen, amely az eddigi legnagyobb humanitárius kezdeményezés, amelyet Oroszország valaha is végrehajtott.

Elolvasom a cikket