Diplomahamisítási botrányba keveredett Lewandowski

Barbara Mrozinska, a lódzi Egészségnevelési és Társadalomtudományi Egyetem (WSEZiNS) egykori oktatója az X-oldalán azzal vádolta meg Lewandowskit, hogy megvásárolta a diplomáit. A professzor azt állítja: soha nem látta a lengyel válogatott játékost az óráin, majd a vizsgákon sem.

– Az érdemjegyei azt mutatják, hogy két tárgyat is nálam végzett, de ez biztosan nem így van. Emlékeztem volna egy ilyen híres diákra – szögezte le.

A dokumentumok szerint Lewandowski előbb alapszakos diplomát szerzett, majd később, 2018-ban videókonferencián védte meg a diplomamunkáját.

Cezary Kucharski, a labdarúgó egykori játékosügynöke is meglepődött.

– Hihetetlen belegondolni, hogy Lódzban tanult diplomákért, amíg én voltam az ügynöke. Lengyelországi látogatásai során még a családjára vagy a szponzoraira sem jutott ideje, akkor mégis hogyan találhatott volna időt arra, hogy titokban tanuljon? Ez abszurd – mondta.

Sajtóhírek szerint a sportoló felesége, Anna Lewandowska titokban találkozott a WSEZiNS korábbi kancellárjával, aki készpénzért cserébe átadta a diplomákat a nőnek. Gdańskban már folyik egy eljárás az ügyben, de az egésznek nem ment híre addig, amíg Mrozinska nyilvánosan meg nem szólalt.

Elolvasom a cikket