Dmitro Kuleba szeretne tetteket is látni az ígérgetés után

Az Ukrajna NATO-tagságára vonatkozó ígéretet teljesíteni kell, nem várhatunk újabb 75 évet a csatlakozás megünneplésére, ennek belátható időn belül meg kell történnie – jelentette ki szombaton Dmitro Kuleba külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában, közölte az Rbc.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője elmondta: „Nagyon örülni fogunk, amikor Ukrajna a NATO tagja lesz. És az erre vonatkozó ígéret be fog teljesülni. Nagyon biztató jeleket láttunk minden szinten az elmúlt két napban, miszerint a tagsághoz vezető út visszafordíthatatlan, Ukrajna a NATO tagja lesz. A NATO azonban nem várhat újabb 75 évet, hogy megünnepeljük Ukrajna csatlakozását.”

A külügyminiszter szerint a washingtoni NATO-csúcson Ukrajna ígéreteket hallott további katonai segítségnyújtásról, elsősorban a légvédelemről, s ennek kapcsán hangsúlyozta annak fontosságát is, hogy az ukrán hadsereget elegendő számú fegyverrel lássák el, hogy a harcosok megtarthassák a pozícióikat. Szóval a lényeg szerinte most az, hogy az ígéreteket végre tettek is kövessék.

Elolvasom a cikket