Egyöntetű vélemények arról, hogy melyik csapat nyeri az Eb-döntőt

Eddig remekül tippelt Chris Sutton, a BBC szakírója, aki a négy elődöntő három továbbjutóját eltalálta, egyedül a Spanyolország–Franciaország-párharcnál tévedett, amelyben Mbappéék győzelmét várta.

Véleménye szerint a mérsékelten kezdő angol válogatott a hollandok elleni, 2–1-re megnyert elődöntőben nyújtotta a legjobb teljesítményt: „A Hollandia elleni elődöntős győzelmük csapatunk eddigi legjobb bemutatója volt. Nagyon lenyűgöztek az első félidőben, amikor átvették a játék irányítását. Bár ez még mindig messze volt a tökéletestől, de Gareth Southgate szövetségi kapitány cseréi, Cole Palmer és Ollie Watkins beállítása a hajrában sikeres volt. Anglia boldog, hogy válogatottja bejutott a döntőbe, de az egy teljesen más erősségű vizsga lesz. Mert a spanyol olyan csapat, amelynek megvan az a csodálatos képessége, hogy különböző módokon nyerjen meccseket. Most mindenki a fiatal szélsőiről, Lamine Yamalról és Nico Williamsről beszél, érthető okokból, de nagyjából mindenhol erősek. Az eddigi hat meccsen mindössze három kapott góllal a védekezésük is stabil. Southgate csapatában nő az önbizalom, ráadásul kiváló egyéni játékosaik veszélyt jelentenek, de szerintem ez nem lesz elég. A spanyolok eddig olyan fölényben voltak, hogy meglepetés lenne az angol siker, ezért 2–1-es spanyol győzelmet tippelek” – jósolta az angol szakíró.

Hasonló a véleménye a BBC-nek Berlinben nyilatkozó két német szurkolónak is.

„Jobban szeretném, ha Spanyolország győzne. Azt kívántam, hogy Hollandia nyerje meg a tornát, miután Németország kiesett, de most úgy gondolom, hogy Spanyolország a jobb választás, mert az angol futballt nem annyira vonzó nézni. Angliának vannak nagyszerű játékosai. Bayern München-szurkoló vagyok, ezért szeretem Harry Kane-t, de úgy érzem a spanyolok nyernek 2–1-re” – nyilatkozta a Michel nevű szurkoló.

Sokkal élesebben, kritikusabban mondott véleményt Matty: „Az angolok eddig borzasztóan futballoztak Gareth Southgate taktikája miatt. Emellett néhány játékosukat nem szeretem. Nem akarom, hogy nyerjenek, és aztán beképzeltek legyenek a közösségi médiában. Szerintem ez egy nagyon rossz döntő lesz. Senki sem akar majd kockáztatni, de végül a spanyolok 2–1-re győznek.”

Vasárnap esete kiderül, hogy a három 2–1-es tipp nyerő lett-e?

Elolvasom a cikket