Kiderült, mikor indulhat a következő ukrán ellentámadás

Az ISW katonai elemzői azonban megjegyezték, hogy az ukrán erők már most megpróbálják átvenni a taktikai kezdeményezést azzal, hogy a front egyes részein korlátozott ellentámadásokat hajtanak végre. És képesek lesznek korlátozott ellentámadó hadműveleteket végrehajtani még akkor is, ha nagyrészt defenzívában vannak, a nyugati segélyek mértékétől és rendelkezésre állásától függően.

A The New York Times július 11-én arról számolt be, hogy egy magas rangú NATO-tisztviselő szerint Ukrajnának meg kell várnia a nyugati biztonsági segítségnyújtást, és több erőt kell a frontra vezényelnie, mielőtt „ellentámadó hadműveleteket” folytatna.

Egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő szerint az ukrán erők a következő hat hónapban (2025 januárjáig) defenzívában maradnak, de az orosz erők ez idő alatt valószínűleg nem fognak jelentős előnyre szert tenni. Az ISW is úgy véli, hogy az orosz erők egyelőre nem valószínű, hogy műveleti szempontból jelentős előnyökre tehetnének szert Ukrajnában, és hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnök által megfogalmazott győzelmi elmélet az orosz erők következetes, fokozatos, lassú előrenyomulását célozza, nem pedig gyors, műveleti szempontból jelentős manőverezést.

Elolvasom a cikket