Nemrég még a hőség szedte áldozatait, most az eső pusztít Indiában

Legalább 62 utas eltűnt, miután egy földcsuszamlás elsodort két autóbuszt Nepálban – közölték a hatóságok a Reuters hírlepvele szerint. A szomszédos Indiában is komoly gondokat okoz a szélsőséges időjárás, most éppen Delhi északnyugati részeit öntötte el a víz.

Nepálban folyatódik a kutatás 62 eltűnt után: a heves esőzések földcsuszamlásokat okoztak, az egyik egy folyóba sodort két buszt a fővárostól, Katmandutól mintegy 86 kilométerre nyugatra fekvő Chitwan körzetben. Az eltűntek ezeken utaztak. A hatóságok több katonai és rendőri egységet mozgósítottak, de kicsi az esélye annak, hogy túlélőket találnak.

Eközben, a szomszédos Indiában Delhi északnyugati részeit elöntötte a víz egy közeli államból vizet szállító csatorna átszakadása után. Már megkezdték a javítási munkálatokat, de sokaknak átmenetileg el kellett hagyniuk az otthonaikat.

A főváros lakói az elmúlt két hónapban hol a pusztító hőségtől, hol a heves esőzésektől és az áradásoktól szenvednek. Az egyik viharban még a város repülőterének teteje is beomlott, míg a nyár elején záruló választások során többen a meleg miatt vesztették életüket.

Elolvasom a cikket