A háború végéig maradhat az instabil áramellátás

„A városi tanács és a katonai adminisztráció nem befolyásolja a lekapcsolásokat és az ütemtervek sorrendjét. Kizárólag a Zakarpattyaoblenerho felelős a villamosenergia-ellátásért, az áramtermelő vállalatoktól és külföldi hálózatoktól kapott villamosenergia mennyiségétől függően”– írta annak kapcsán, hogy a közösségi médiában sokan felelősöket büntetnék az áramkimaradásokért.

„Sajnos nem vették figyelembe azokat a hivatalos kéréseinket, amelyek szerint több létesítmény kerülne be a kritikus infrastruktúra soraiba, illetve racionálisabb lenne az áramszolgáltatás időtartama a kistérségben. Instabil az áramellátási rendszerünk, és valószínűleg az is marad a háború végéig” – írta Babják.

A polgármester azt is hangsúlyozta, hogy csak azokban az élelmiszerüzletekben és pékségekben van stabil áramellátás, ahol generátorok is működnek, ez viszont az árban is meglátszik. Babják szerint ugyanakkor amíg van benzinellátás a kutakon, addig nem érkezhet üzemanyag segélyként. Hangsúlyozta: a városi tanács épülete sem tartozik a kritikus infrastruktúrához, így az épületben invertereket használnak, valamint generátoruk is van.

Az utcai világítás kapcsán elmondta, hogy azért van egyes utcákon világítás az áramszünet ellenére, mert a közvilágítás csatlakozási pontja egy másik utcában van és egy másik beosztásban.

„Azokon az utcákon is van áramszünet, ahol a járási adminisztráció vezetőjének családja él, illetve ott is, ahol én élek a családommal” – jegyezte meg.

A polgármester bejegyzését azzal zárta, hogy mindezért egyedül az orosz vezetőség a felelős a Kremlben.

Elolvasom a cikket