Kombu. A japán konyha számára hagyományos barna alga 298 mg jódot tartalmaz 100 grammonként – ez meghaladja az 1989-es napi normát! A hínár szárított formában kapható, és egy kis darab elegendő a napi szükséglet fedezésére.
Nori. A tengeri moszat, amelybe a szusit és a tekercseket csomagolják, 100 g-onként 29 napi jódértéket tartalmaz. Használható a chipsek és a pattogatott kukorica helyettesítésére – ma már szinte minden szupermarketben kapható szárított nori.
Sovány tőkehal. Tökéletes vacsoraétel a szükséges jódbevitelhez, a fehérjehiány megszüntetéséhez és az A-, E-, C-, D- és B-vitaminok beviteléhez.
Tej. Csak három-négy pohár naponta – és nincs jódhiány.
Garnélarák. Nemcsak jóddal, hanem foszforral, szelénnel és B12-vitaminnal is támogatja a pajzsmirigyet. Vigyázva az alakra: 100 grammonként csak 87 kalória és 18 g fehérje – jegyzi meg a „Doktor”.