A szívet és az ereket megölő termékeket neveztek meg

A szénhidrátokat és zsírokat, sót és cukrot egyszerre tartalmazó termékek tönkreteszik az ereket és a szívet – mondta Angela Tolmasova endokrinológus a Gazeta.Ru-nak, amiről a news.ru is beszámolt. Elmondása szerint elsősorban a feldolgozott hústermékekről van szó, mint például a szalonna, a kolbász és a virsli. Emellett a fehér kenyér és a szénsavas italok is károsak az egészségre.

A szakember azt állítja, hogy a feldolgozott élelmiszerek nemcsak a szív- és érrendszert borítják fel, hanem negatívan befolyásolják a vérnyomást és a koleszterinszintet, valamint növelik a rák kockázatát. Megjegyezte, hogy a fehér kenyér és az úgynevezett gyorsételek túlsúlyhoz, elhízáshoz, cukorbetegséghez és számos szívbetegséghez vezetnek.

Tolmasova azt is tanácsolta, hogy teljesen mondjunk le az alkoholról, mivel az megterheli a máj és a hasnyálmirigy munkáját. Ha valaki nem hajlandó lemondani az alkoholról, akkor jobb, ha alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú borokkal és sörrel helyettesíti azt – tette hozzá.

Elolvasom a cikket