Megnevezték a cseresznye váratlan egészségügyi előnyeit

Shelly Balls táplálkozási szakértő és dietetikus szerint a cseresznye jó C-vitamin- és káliumforrás, egy adagban a napi szükséges mennyiség több mint 10 százalékát biztosítja ezeknek a tápanyagoknak. A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunitás fenntartásában, míg a kálium elengedhetetlen a megfelelő izom-, keringési és idegrendszeri működéshez.

Michelle Rutenstein kardiológus táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy a cseresznye magas antioxidáns-tartalmú, ami a gyulladás csökkentésével és a sejtkárosodás elleni küzdelemmel hozzájárul a szív általános egészségéhez.
Általában minél sötétebb a cseresznye, annál több polifenolt és antioxidánst tartalmaz.

A gyümölcs melatonint is tartalmaz, ami segít javítani az alvást. Magas a rosttartalma, ami egészségesen tartja az emésztőrendszert és a bélmikrobiomot. Az élelmi rostok segítenek a vércukorszint szabályozásában is, és növelik az étkezések utáni jóllakottságot.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.