Shelly Balls táplálkozási szakértő és dietetikus szerint a cseresznye jó C-vitamin- és káliumforrás, egy adagban a napi szükséges mennyiség több mint 10 százalékát biztosítja ezeknek a tápanyagoknak. A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunitás fenntartásában, míg a kálium elengedhetetlen a megfelelő izom-, keringési és idegrendszeri működéshez.
Michelle Rutenstein kardiológus táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy a cseresznye magas antioxidáns-tartalmú, ami a gyulladás csökkentésével és a sejtkárosodás elleni küzdelemmel hozzájárul a szív általános egészségéhez.
Általában minél sötétebb a cseresznye, annál több polifenolt és antioxidánst tartalmaz.
A gyümölcs melatonint is tartalmaz, ami segít javítani az alvást. Magas a rosttartalma, ami egészségesen tartja az emésztőrendszert és a bélmikrobiomot. Az élelmi rostok segítenek a vércukorszint szabályozásában is, és növelik az étkezések utáni jóllakottságot.