Mítoszok a rák körül

A medicalnewstoday.com válogatásából kiderül, hogy az egyik leggyakoribb tévhit amit az emberek többsége oszt, az nem más, mint hogy a rák diagnózis egyenlő a halálos ítélettel. A statisztikák ugyanis sok esetben elkeserítőnek tűnnek, azonban míg néhány ráktípus esetében a túlélési esélyek csökkenést mutatnak, azonban még így az elmúlt években csökkent a rákban elhunytak száma.

A gyakori tévhitek között találjuk a telefon, a magasfeszültségű vezeték, valamint a mesterséges édesítők mítoszát is. Nem, egyik sem rák kockázati tényező, hiszen egyik esetében sem tudott még kimutatni egy kutatás sem összefüggést, a rákos megbetegedések és bármely felsorolt vélt kockázati tényező között.

Érdemes még megjegyezni, hogy a rák műtése sem terjeszti a rákot, valamint nincs olyan természetes gyógymód, ami képes lenne a betegség kezelésére. Az is egy erős tévhit, hogy a rák a családban marad, hiszen bizonyos típusok esetében valóban közrejátszik a genetika, azonban ez közel sem érvényes minden daganatos megbetegedésre.

Az is egy mítosz, hogy a rák mindig visszatérne, hiszen az elmúlt évek orvosi fejlődése ezen a területen is megmutatkozik, hiszen a statisztikák szerint az orvosok egyre sikeresebbek a kezelések során és növekvő számban vannak azok, akik teljesen rákmentesek maradnak.

Elolvasom a cikket