Sokan életüket vesztették Gázavárosban

MH/MTI
2024. július 14. vasárnap. 10:16

A halálos áldozatok legalább négy különálló izraeli légicsapás következtében haltak meg, amelyek a város különböző területein lévő négy házra mértek csapást.

Lakosok és palesztin egészségügyi tisztviselők szerint az izraeli hadsereg fokozta a területen elleni támadásokat.

Szombaton egy izraeli légicsapás legalább 91 palesztint ölt meg egy kijelölt humanitárius övezetben Gázában – közölte az enklávé egészségügyi minisztériuma. A támadás hetek óta a leghalálosabb volt Gázában.

Izrael szerint a támadás célpontja Mohammed Deif, a Hamász katonai vezetője volt, de bizonytalan, hogy megölték-e őt.

A Hamász szélsőséges iszlamista szervezet közölte, hogy az izraeli állítások, miszerint a csoport vezetőit vette célba, hamisak, és a támadás igazolására irányultak. Iszmáil Haníje, a Hamász politikai vezetője vasárnap az AFP francia hírügynökségnek elmondta, a mozgalom úgy döntött, leállítja a Gázai övezetben a tűzszünetről szóló tárgyalásokat, egyben elítélte az izraeli „komolytalanságot” és „mészárlásokat”.

Közben a palesztin iszlamista mozgalom egy másik magas rangú tisztségviselője ugyancsak az AFP-nek arról számolt be, hogy a szervezet fegyveres szárnyának vezetője, Mohammed Deif, aki szombaton egy izraeli csapás célpontja volt, életben van.

Elolvasom a cikket