A BlackRock 2022-es reklámjában is szerepelt Thomas Matthew Crooks

Crooksot az amerikai titkosszolgálat emberei lőtték le, miután több lövést is leadott a republikánus elnökjelöltre, miközben az beszédet mondott egy pennsylvaniai kampánygyűlésen. A BlackRock vasárnap közleményben hozta nyilvánosságra a kapcsolatát a lövöldözővel – tájékoztat az Oroszhirek.hu.

A reklámfilmet a Bethel Park középiskolában forgatták, ahol Crooks két évvel ezelőtt végzett. Az akkor még tizenéves fiatalember több más diákkal együtt szerepelt a háttérben, és semmilyen módon nem kapott díjazást – közölte a vállalat.

„A Trump volt elnök elleni merényletkísérlet visszataszító” – hangsúlyozta a BlackRock.

„Hálásak vagyunk, hogy Trump volt elnök nem sérült meg súlyosan, és gondolunk ennek a szörnyű tettnek minden ártatlan szemlélőjére és áldozatára, különösen arra, akit megöltek.”

Trump fülét súrolta egy golyó, egy ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült a tömegben.

A cég közölte, hogy letiltja a reklámot, és minden rendelkezésre álló felvételt megoszt az illetékes hatóságokkal.

Az amerikai média Crooksot magányos emberként jellemezte, akinek ellentmondásos a politikai hovatartozása. Adományozott egy liberális adománygyűjtő szervezetnek, de republikánus szavazóként is regisztrálta magát.

A Trump-gyűlésen egy közeli ipari épület tetejéről nyitott tüzet. Szemtanúk azt állították, hogy a lövöldözés előtt néhány perccel megpróbálták riasztani a rendőrséget, hogy egy fegyveres férfi „kúszik” a lövöldözőhelye felé.

Elolvasom a cikket