A britek szeretnék, ha Harry herceg újra a királyi család része lenne

Az egyik londoni egyetem 125 éves fennállását ünneplő emléktábla-avatáson vett részt a brit uralkodó 2023 februárjában, ahol a diákok órákig vártak arra, hogy kezet rázhassanak végre az uralkodóval – olvasható a Life.hu oldalán.

Amikor ez végre megtörtént, kézfogás közben az egyik férfi fennhangon kérte a királyt: „Hozza vissza Harryt, kérem, vissza tudná hozni, uram?”

Először úgy tűnt, hogy az uralkodó nem hallja, mit kértek tőle, ezért megkérdezte: „Kit?” A férfi azt válaszolta: „Harry, az ön fia.” Mire III. Károly király rövid, de annál elkeseredettebb, kétszavas választ adott: „Jó lenne.”

III. Károly király és kisebbik fia, Harry herceg kapcsolata igencsak fagyos, amióta 2023-ban megjelent Harry memoárja, a Tartalék, illetve felesége, Meghan Markle oldalán az Oprah Winfrey-nek adott interjúban az életéről és a királyi családban hercegként betöltött szerepéről mesélt. Az interjúban részletesen meséltek arról, hogy miért döntöttek úgy, hogy elhagyják a királyi családot.

Harry herceg a könyvében részletezte, milyen volt a bátyja árnyékában felnőni, hogyan élte meg édesanyja halálát, és írt a katonaságnál töltött idejéről is.

„Az örökös és a tartalék – nem volt ebben ítélkezés, de kétértelműség sem. Én voltam az árnyék, a támasz, a B terv. Arra az esetre hoztak a világra, ha Vilmossal történne valami” – írta elkeseredett vallomásában Harry herceg.

A britek reménykedtek abban, hogy III. Károly király nemrégiben felállított rákdiagnózisa némiképp helyrehozza a megromlott kapcsolatot a királyi család és Harry között, és egy kis ideig úgy tűnt, hogy ez így is lesz, amikor Harry, miután megtudta, hogy apja beteg, hazarepült Angliába. Ám a találkozó III. Károly királlyal mindössze 45 percig tartott, Harry herceg pedig összesen csupán 25 órát tartózkodott Londonban.

Később a hazautazásáról beszélve Harry így nyilatkozott: „Hálás vagyok azért, hogy felszállhattam egy repülőre, és meglátogathattam őt, és egy kevés időt vele tölthettem.”

Elolvasom a cikket