Ezt a hat szabályt mindenképp be kell tartania Sarolta hercegnőnek

Maria Teresa Turrion Borrallo 2014-ben csatlakozott a királyi családhoz. A dadus nemcsak Sarolta hercegnő neveléséért felel, hanem ő gondoskodik György és Lajos hercegről is. Borrallo a híres Norland College-ben végzett, amely a világ egyik legrangosabb gyereknevelési intézménye. Itt különleges képzést kapott, hogy minden helyzetben felkészülten tudjon reagálni, még esetleges veszélyek esetén is. Rendkívüli odafigyeléssel törődik a gyerekekkel, mégis szigorú, ha a helyzet megkívánja. Maria híres a „no nonsense” hozzáállásáról, közvetlen, lényegre törő és mentes a felesleges bonyolításoktól. Mindig ügyel rá, hogy az alábbi hat szabályt a hercegné és a hercegek is betartsák.

Sarolta hercegnő kapcsolata dadusával

Nem csupán egy munkakapcsolat van Sarolta hercegnő és dadusa között, hanem egy bizalmas és szeretetteljes viszony, amely nagyban hozzájárul a hercegnő és testvérei kiegyensúlyozott neveléséhez és fejlődéséhez. Borrallo egy forrás szerint „nagyon szereti a gyerekeket, és bár tud szigorú is lenni, nagyon szeretetteljes és lágy velük”. Hűséges és elkötelezett a királyi család felé, az ő jelenléte szinte mindig észlelhető a fontos eseményeken. A királyi gyerekek nevelésében a dadus szigorúan betartja a Norland College által tanított elveket, például soha nem használja a „gyerekek” szót, hanem mindig név szerint vagy „gyermekekként” hivatkozik rájuk, tiszteletet mutatva ezzel. Szakértelme és elkötelezettsége a garancia arra, hogy Sarolta, György és Lajos megfelelően viselkedjenek a nyilvánosság előtt és otthon is. Emellett a mindennapjaikban is fontos szerepet játszik, gyakran kíséri őket parkba vagy biciklizni, miközben a szülők a királyi kötelezettségeiket teljesítik.

Az egyik legfontosabb szabály, hogy a gyermekek sok időt töltsenek a szabadban

A Norland nevelési filozófia szerint a friss levegő és a játék elengedhetetlen a gyermekek fejlődéséhez. Legyen szó biciklizésről, kutyákkal való játékról vagy kertészkedésről, minden időjárási körülmény ellenére kint kell lenniük. Sarolta hercegnő szeret a szabadban játszani testvéreivel, érdeklődik a természet iránt, és érdeklődéssel fedezni fel a környezetét.

Új ízek bevezetése

Azért, hogy a gyerekek ne legyenek válogatósak, új ételeket és ízeket vezetnek be étkezésük során. Ez segít nekik megismerni a különböző ételek széles választékát, és hozzájárul az egészséges táplálkozási szokások kialakulásához.

Nincs kiabálás

Maria Borrallo és a királyi család nem kiabál a gyerekekkel. Minden konfliktust csendes és határozott kommunikációval oldanak meg. Ez a szabály a gyerekek közötti kommunikációra is vonatkozik, hogy elkerüljék a veszekedéseket és a hangoskodást​. A dühroham vagy sírás is kizárt.

Szabad játék és tanulás

A dadus nagyon szereti a gyerekeket játékokon keresztül oktatni, tanítani. Ez a megközelítés segíti a kreativitást és a problémamegoldó képességet. Sarolta például szívesen fest és rajzol, ami a kreativitását tükrözi.

Többnyelvű kommunikáció

Maria Borrallo hat nyelven beszél, köztük franciául és spanyolul is. A gyerekekkel különböző nyelveken kommunikál, hogy elősegítse a nyelvi készségeik fejlesztését. A dadus például spanyol leckéket ad Saroltának, és már György herceg is megtanult számolni spanyolul tőle.

Korai lefekvés

A gyermekeknek szigorú napi rutint kell követniük. Este hét órakor fekszenek, hogy mindig frissen és kipihenten ébredjenek. A mesélés is fontos része az esti rutinjuknak, állítólag Katalin hercegné gyakran olvas nekik lefekvés előtt.

Elolvasom a cikket