„Ha nem ölik meg, akkor Trump nyerte a választást”

„Már most nyert. Ha nem ölik meg” – írta Medvegyev az X közösségi oldalon, amelyhez a Trumpról rabosításakor készült fotót is csatolta – írja az Oroszhirek.hu.

Objektum doboz

A republikánus elnökjelölt ellen szombaton történt merényletkísérlet a kampánygyűlésén. A politikust fülön lőtték, a biztonságiak pedig kikísérték a rendezvényről. Trump elmondása szerint sok vért vesztett. A volt elnököt az orvosi vizsgálat után már haza is engedték a kórházból.

A támadónak sikerült több lövést leadnia a színpad felé, mielőtt megölték volna. A gyanúsított a 20 éves Thomas Matthew Crooks Pennsylvaniából. A színpadtól mintegy száz méterre – a rendezvény helyszínén kívül – egy gyárépület tetején rejtőzött el.

A választási gyűlés egyik résztvevője szintén meghalt az incidensben, két másik ember pedig súlyosan megsebesült.

Joe Biden amerikai elnök az incidenst kommentálva azt ígérte, hogy a merényletkísérlet kivizsgálása gyors lesz. Egyúttal sürgette, hogy ne engedjenek a lövöldöző indítékairól szóló találgatásoknak, amíg nem tisztázódik az összes körülmény. Az elnök egyúttal elrendelte a biztonsági intézkedések átfogó és független felülvizsgálatát azon a nagygyűlésen, amelynek során a támadás történt.

Elolvasom a cikket