III. Károly király privát levelet írt Donald Trumpnak a merénylet után

Megdöbbentette a világot a hír, miszerint Donald Trump egykori amerikai elnökre választási beszéde hatodik percében rálőttek. A rögzített felvételek alapján néhány tompa lövést követően Trump a füléhez kapott, majd lebukott a pódium mögé, ahonnan testőrei gyűrűjében távozott. A volt elnököt azonnal a helyi kórházba szállították, ahonnan röviddel később távozhatott is.

Trump a merényletet követően a The Examinernek adott interjút, amelyben elárulta, hogy a hétvégi kongresszusi beszédét teljesen átírta, és az felháborító lesz.

„Ez egy esély arra, hogy az egész országot, sőt az egész világot összehozzuk. A beszéd nagyon más lesz, egészen más, mint két nappal ezelőtt” – fogalmazott.

Bár azt nem tudni, hogy mi állt pontosan ebben az irományban, a szakértők szerint annak tartalma megegyezhet az új brit kormányfő, Keir Starmer szavaival, aki közösségi platformjain fejtette ki véleményét a Trumpot ért támadást illetően:

„A politikai erőszaknak nincs helye társadalmunkban, gondolataimmal a támadás áldozataival vagyok” – idézte a kormányfő szavait a Magyar Nemzet.

III. Károly király még hercegként szintén átélt egy hasonló merényletet, mint Donald Trump

III. Károly király még herceg volt, amikor három évtizeddel ezelőtt a színpadon állva fegyvercsővel kellett szembenéznie. Az akkor 23 éves David Kang az ausztráliai Sydneyben egy rendezvényen kiugrott a tömegből, és startpisztollyal célba vette a tőle nagyjából hat méterre álló Károlyt. Kang ezután két vaktölténnyel lőtt az akkori walesi hercegre, mielőtt a biztonságiak lekapcsolták. Mindeközben III. Károly király szemmel láthatólag nem zavartatta magát, a videófelvételen jól látszik, ahogy megigazítja a mandzsettagombjait, mosolyog, miközben a testőrök a földön fekvő lövöldözővel birkóznak.

Elolvasom a cikket