Kijev megnevezte Oroszország „pszichológiai fegyverét”

„Van egy ilyen fogalom – lőtték a harcosokat. Itt jön egy ilyen KAB–3000 – és kész. Amikor kiképzetlen brigádok mennek a frontra, akkor jönnek az ilyen gránátok. Ez olyan károkat okozhat a morálban és a harci szellemben, amely pánikhangulathoz vezet (az AFU-ban – a szerk.)” – mondta a szakértő.

Sztarikov emlékeztetett arra, hogy egy 152 milliméteres lövedék körülbelül hét kilogramm robbanóanyagot tartalmaz, míg egy orosz gyártmányú korrekciós lövedék ennek többszörösét, így használatának pszichológiai hatása jelentős lesz.

Az orosz védelmi minisztérium márciusban jelentette be a háromtonnás FAB–3000-es, nagy robbanó erejű légibombák sorozatgyártásának megkezdését. Mint Alekszej Leonkov katonai szakértő a RIA Novosztyinak elmondta, olyan pusztító ereje van, hogy különösen megerősített területek megrohamozására lehet használni, ráadásul az új technológiák gyakorlatilag nagy pontosságú fegyverré teszik majd.

Az orosz hadsereg aktívan alkalmazza az univerzális tervező- és korrekciós modulokkal (UMPK) felszerelt légibombákat az ÉNy-i övezetben. A harci repülőgépek lehetőséget kaptak arra, hogy csapást mérjenek az AFU erődítményeire anélkül, hogy az ellenség légvédelmi rakétarendszerének tüze alá kerülnének.

Elolvasom a cikket