Nélkülözhetetlen segítség a májnak

Segítség nélkül idővel nehezebben fog megbirkózni a feladataival. Ezek segítenek megszabadulni a méreganyagoktól – írja a Sports.kz.

Fokhagyma

Már egyetlen szem fokhagyma könnyen aktiválja a méreganyagokat a szervezetből eltávolító májenzimeket. A fokhagyma allicint és szelént tartalmaz, két olyan természetes összetevőt, amelyek segítenek a máj tisztításában.

Citrom

A citrusfélék magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmúak. Drámaian fokozzák a szervezet természetes méregtelenítőfolyamatát.

Sárgarépa

A gyökérzöldség magas flavonoid- és béta-karotin-tartalommal rendelkezik, ezek javítják az epe kiáramlását, megszüntetik a májvezetékek elzáródását, megelőzik a pangást.

Zöld tea

A májra jó hatással van a zöld tea, mivel sok antioxidánst tartalmaz. Ezek megfiatalítják a szervet, és megakadályozzák az egész szervezet öregedését.

A zöld tea Kínából származik. A helyiek már több mint 4000 éve fogyasztják. Az elmúlt évtizedekben számos tudományos és orvosi tanulmány középpontjába került. Ezek során kiderült, hogy fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát, megelőzi a rák egyes típusainak kialakulását.

A keleti gyógyászatban a zöld teát a sebek kezelésére, a testhőmérséklet szabályozására, a vércukorszint szabályozására és az emésztés javítására is használják. Természetesen nem szabad minden betegségre csodaszerként felírni, azonban a kínaiak szívesen fogyasztják ezt az italt, és ők továbbra is a világ egyik legegészségesebb népe.

Zöld leveles zöldségek

A szervezet méregtelenítésének egyik legfantasztikusabb módja a zöld leveles zöldségek, amelyeket frissen, párolva, húslevesben vagy turmixként is fogyaszthatunk.

Ezek a zöldségfélék rendkívül gazdagok olyan anyagokban, amelyek megtisztítják a vért a negatív környezeti hatásoktól. A rukkola és a spenót rendkívül előnyös.

Avokádó

Antioxidánsainak köszönhetően segít megtisztítani a szervezetet a méreganyagoktól. A narancssárga vagy vöröses színű zöldségek, például a sárgarépa és a paradicsom szintén jó források. De az avokádó az, amely jelentős mennyiségben tartalmazza őket.

Alma

Ez a gyümölcs pektint és fontos elemeket tartalmaz, amelyek megtisztítják a szervezetet a mérgektől. Napi egy alma elfogyasztása segíti a májat a méreganyagok kiürítésében.

Olívaolaj

Nagyszerű a máj gyógyítására, ha megfelelő mennyiségben használjuk. Segíti a méreganyagokat a szervezetből kiöblítő lipidbázis előállításában.

Brokkoli

A brokkoli fogyasztása növeli a szervezetben lévő enzimeket, amelyek képesek felvenni a harcot a rák ellen és eltávolítani más méreganyagokat.

Diófélék

A diófélék glutationt és omega–3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek segítenek a máj rendszeres és normális tisztításában.

Savanyú káposzta

Aktivál számos enzimet, amelyek szükségesek a szervezet méregtelenítéséhez.

Kurkuma

A kurkuma a máj kedvenc fűszere. Gyakori fogyasztása biztosítja e szerv egészségét.

Elolvasom a cikket