Trump elárulta, miért fordította el a fejét a lövés előtt

A republikánus jelölt az életét annak köszönheti, hogy a beszéde közben elfordította a fejét, hogy egy statisztikai táblázatra pillantson, amelyben a legfrissebb bevándorlási adatok szerepeltek.

Bár Trump túlélte, a támadás halálos áldozatot követelt: egy rendezvénylátogató meghalt, míg ketten súlyosan megsérültek.

„Azonnal tudtam, hogy valami nincs rendben, mert egy süvítő hangot hallottam, majd éreztem, ahogy a golyó átszakítja a bőrt” – írta Trump szombaton a Truth Social oldalon.

Ronny Jackson texasi képviselő, aki korábban Trump orvosa volt, elmondta, hogy Trump szerint a határőrség statisztikája mentette meg az életét. „Azt mondta: ha nem mutattam volna arra a táblázatra, és nem fordítottam volna el a fejemet, a golyó a fejemet találta volna el.”

Trump a merénylet során így is megsérült, mivel egy golyó átszakította a jobb fülének felső részét.

„Nem itt kellene lennem, halottnak kellene lennem” – mondta Trump a New York Postnak vasárnap. „Sokan mondják, hogy Isten akaratából maradtam életben.”

A rendezvényen készült fotók megmutatták, mennyire közel volt a golyó ahhoz, hogy végezzen Trumppal, ahogy a jobb fülének tetejét érintette. Ahogy a testőrei lekísérték a színpadról, Trump felemelte az öklét, és vérző arccal kiáltotta: „Harcolj!”

„Sokan mondják, hogy ez a legikonikusabb fotó, amelyet valaha láttak” – mondta Trump. „Igazuk van, és nem haltam meg. Általában meg kell halni egy ikonikus képhez.”

Trump dicsérte támogatóit is, hogy nyugodtak maradtak a lövöldözés közben. „Szeretem őket. Ők nagyszerű emberek” – mondta.

Elolvasom a cikket