A készételek veszélyei

A készételek, amelyeket házhozszállítással lehet rendelni vagy boltban vásárolni, azért veszélyesek, mert nem tudni, hogyan tárolták és dolgozták fel a termékeket – mondta Ivan Konovalov orvos a News.ru-nak.

Ezek a konyhák nem biztos, hogy a legjobb termékeket vásárolják meg, mivel minél többet akarnak spórolni.

Hiszen a termék előállítási láncának meghosszabbodásával – előkészítés, feldolgozás, főzés, csomagolás, szállítás, tárolás – minden egyes szakaszban nő az egészségügyi és higiéniai előírások megsértésének kockázata – magyarázta az orvos.

Az orvos megjegyezte, hogy egyszerűbb az élelmiszereket saját magunk elkészíteni, betartva a higiéniai és konyhai feldolgozási szabályokat. A készételekben a gyártók olcsó termékeket adhatnak hozzá, amelynek köszönhetően az ételek maximális mennyiségű szintetikus E-adalékanyagot tartalmaznak.

Emellett a fogyasztásra kész ételeket leggyakrabban műanyag edényekbe csomagolják – tette hozzá Konovalov. Az ilyen tárolók mikrohullámú sütőben történő melegítése a csomagolásból a mérgező anyagok fokozott felszabadulásához vezet – vonta le a következtetést az orvos.

Elolvasom a cikket