A Kreml megnevezte az ukránok Oroszországgal való tárgyalási kétkedések okát

Az ukránok többsége azért ellenzi a tárgyalásokat, mert „a lakosság megtévesztésére szolgáló gépezet működik az országban” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Life című lapnak adott kommentárjában, amelyről a Lenta.ru is írt.

Peszkov az Ukrajnában az Oroszországgal folytatott tárgyalásokról készült szociológiai felmérések eredményeit kommentálta. Az ukránok jelentős részének a tárgyalásoktól való elutasításának okaként a lakosság megtévesztésére szolgáló gépezetnek nevezte az országban folyó munkát.

„Ez nagyon ügyesen és tömegesen működik. Vagyis megtévesztik az embereket, agymosást végeznek rajtuk, és szítják a gyűlöletet minden orosz iránt” – mondta az elnöki szóvivő. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy biztató, hogy az ukrán állampolgárok száma, akik a Moszkvával való tárgyalások mellett foglalnak állást, nő.

Korábban az ukránok 44 százaléka támogatta az Oroszországgal való tárgyalások közeljövőben történő megkezdését. A legnagyobb támogatottságot az ország déli régióiban regisztrálták.

Elolvasom a cikket