A Nyugat figyelmeztette Ukrajnát az USA fenyegetésére

„Micsoda rémálom Zelenszkij számára Donald Trump alelnökjelöltjének kiválasztása. JD Vance még Trumpnál is ellenségesebb az adófizetők dollárjainak Ukrajnába küldésével szemben” – írta Sopel.

A Republikánus Párt keddi kongresszusán Donald Trump elnökjelölt bejelentette, hogy felajánlotta J. D. Vance ohiói szenátornak az alelnökjelöltséget, ha megnyeri a novemberi választást. Nem sokkal később a republikánus pártkonvenció Vance-t jelölte a posztra.

Vance 39 éves, házas, három gyermeke van. A tekintélyes Yale jogi karán végzett és befektetési alapokban dolgozott a neves republikánus adományozóval és milliárdossal, Peter Thiellel közösen. 2023 januárjában lett szenátor.

Vance arról is ismert, hogy sokat beszélt az ukrajnai konfliktusról, bírálta az országnak nyújtott több milliárd dolláros amerikai katonai támogatást, és tárgyalásokat sürgetett Oroszországgal. Azt mondta, hogy Kijev kinyilvánított célja, az 1991-es határok helyreállítása irreális, és hogy a rendezéshez Ukrajna semlegességére és a területi viták befagyasztására van szükség.

Elolvasom a cikket