A zöldségeskertünk leghasznosabb gyógynövényei

A kapor támogatja a csontok és a fogak egészségét, segít csökkenteni a stresszt. A petrezselyem az ételekhez adható az ödéma leküzdésére és a húgyutak javítására. A bazsalikom erősíti az immunrendszert és a szív- és érrendszert, a zöldhagyma pedig kiváló gyulladásmegelőző és látásmegőrző.

A zöldek sokfélesége az étrendben komplex hatást fejt ki a szervezetre, minden szükséges tápanyaggal gazdagítva azt – mondta Pankova.

Az orvos azt tanácsolta, hogy ne álljunk meg egyetlen zöldfajtánál sem, hanem „részesüljünk a természet által nekünk nyújtott hasznos tulajdonságok egész sorából”.

Zhanna Tikhanycheva táplálkozásbiológus korábban megjegyezte, hogy nyáron a termékek kiválasztásakor érdemes odafigyelni a vadon termő növényekre, mivel ezek nagyszámú vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Hangsúlyozta, hogy a szezonális bogyós gyümölcsöket és zöldségeket is be kell illeszteni a napi étrendbe, mivel ezek jótékonyan hatnak a szervezetre. Ezek közé tartozik a padlizsán, a cukkini, a káposzta minden fajtája, a fehérrépa, valamint a málna, az eper, a szamóca, az áfonya és a ribizli minden fajtája.

Elolvasom a cikket