Akkor sem lép vissza Biden

„Csak három évvel vagyok idősebb Trumpnál először is. Másodszor meg a mentális élességem tök jó” – nyilatkozta az elnök a tévének, válaszul arra, hogy tucatnyinál is több demokrata képviselő szólította már fel a vita óta arra, hogy adja fel az elnökjelölti küzdelmet – tájékoztat a Mandiner.hu.

A Politico azt írja: az interjúban Biden „láthatóan kifejezte frusztrációját”annak kapcsán, hogy folyton a koráról faggatják, s azt bizonygatta, hogy ciklusa alatt és a vita óta is tanújelét adta annak, hogy továbbra is képes ellátni ezt a feladatot.

„Ott vagyok és demonstrálom az amerikai népnek, hogy minden képességem birtokában vagyok, hogy nem kellek nekem jegyzetek, súgógépek. Ki tudok állni, és meg tudok válaszolni bármilyen kérdést”– mondta.

Az elnök ismételten kizárta, hogy esetleg kiszállna az elnökjelölti versenyből. „A munka nem ért véget. Tizennégymillió ember szavazott arra, hogy én legyek a Demokrata Párt jelöltje, oké?” Rájuk hallgatok. Arról is beszélt, hogy szerinte a választást éppúgy meg tudja nyerni, ahogy a vita előtt is meg tudta volna.

„Nincs közöttünk széles árok. Gyakorlatilag fej fej melletti verseny ez” – mondta az NBC-nek.

Azt viszont elmondta, hogy semmiképpen nem fog még egyszer olyan színvonalon teljesíteni, mint azon a vitán.

Ugyanakkor megint úgy tűnt, hogy Biden elnök nem igazán tudja pontosan, mi történik vele: amikor Lester Holt műsorvezető megkérdezte, hogy beszélt-e mostanában Barack Obamával, azt válaszolta, hogy „pár hete” nem beszéltek. De arra, hogy a vita óta beszéltek-e, nem tudott világosan visszaemlékezni.

„Nem hinném – lehet, hogy igen. Nem hinném” – mondta.

Emellett helyreutasította a médiát, amiért az mindig a koráról beszél. „Miért nem beszéltek sosem arról a 28 hazugságról?” – kérdezte az elnök, utalva arra, hogy Trump a vita során állítólag hazugsággal nyert. „Hol vagytok ennek kapcsán? Miért nem beszél erről soha a sajtó?” Arra is megkérte a műsorvezetőt, hogy „valamikor menjen el, és beszélgessenek arról, hogy miről is kellene beszélnünk” – mármint hogy a sajtónak milyen ügyekkel kellene foglalkoznia.

Elolvasom a cikket