Aljas indulatok és emberek

A baloldal kibontotta az erőszak zászlaját és lezüllesztette a politikai közéletet hatvan évvel ezelőtti szintre, úgy itt az Unióban, mint a tengerentúlon. Európában politikai erőszak folyik az utcákon, a baloldali pártok, illetve azok holdudvara rohamcsapatokat alakítanak. Ilaria Salisból, a hazánkban brutálisan erőszakos utcai bűncselekményeket elkövető főállású garázdából a baloldal európai parlamenti képviselőt kreált. Az Unió alapító atyái forognak a sírjukban, ők nem ilyen európai közösségről álmodtak, ahol a baloldali politikai közgondolkodás és gyakorlat maximum a lumpenproletár szintet üti meg. Ez év májusában lövések dördültek a szlovák kabinet nyitrabányai kihelyezett ülését követően. Robert Fico miniszterelnököt egy baloldali támadó egyértelműen politikai indíttatásból megpróbálta meggyilkolni. Most meg az Egyesült Államokban Donald Trump republikánus elnökjelöltre egy olyan aljas merénylő lőtt rá több lövéssel a kampányrendezvényen, aki korábban a demokrata párthoz közel álló online adománygyűjtő oldalon, az ActBlue-n küldött pénzösszeget egy demokratákat támogató progresszív szervezetnek.

Döbbenetes, hogy ilyen szinten gyűlöletkeltővé válhatott a nemzetközi baloldali politikai magatartás. Ficot és Trumpot politikai ellenfelei megpróbálják leállítani, és amikor ez nem sikerül, annyira felhergelik a közvéleményt, hogy valamilyen aljas gazember egyszer csak fegyvert ragad. Ennek a brutális közhangulat lázításnak egyenes következménye lett, hogy az Unióban is és az Egyesült Államokban is két szélsőségesen gondolkodó baloldali szellemi toprongy úgy érezhette, politikai gyilkossággal kell megoldania a neki nem tetsző helyzetet. Ez azt mutatja, hogy nagyon komoly zavarok vannak a baloldali gondolkodók, vezetők fejében, és nem csak az Unióban, hanem a tengerentúlon is. Semmi kétség nem fér ahhoz, hogy ami Ficoval és Trumppal történt, azért a baloldalt és a liberális sajtót terheli a felelősség, hiszen folyamatosan ellenük uszítottak. Elon Musk, Trump kampányát jelentős összegekkel támogató befolyásos amerikai vállalkozó és milliárdos sem érezheti magát biztonságban. Ő maga közölte az X közösségi hálózaton, hogy az elmúlt nyolc hónapban kétszer is megpróbálták megölni. Nyilván nem jobboldaliak voltak a megölésével próbálkozók.

Most meg aljas emberek aljas indulatokkal egy ellenzéki Facebook-csoportban, amely korábban Magyar Péter kampányát is támogatta, szavazást indítottak arról, hogy Trump után Orbán Viktor miniszterelnök ellen mikor fognak merényletet elkövetni. Ezt a Facebook-oldalt természetesen nem tiltották le, ez természetesen maradhat, Orbán Viktor kivégzése az szerintük teljesen normális. A hazai baloldal már évek óta napi gyakorisággal és előszeretettel gyalázza a Fideszt és Orbán Viktort, eljutva egészen a fizikai megsemmisítés részegítő gondolatáig. Nekik ennyi jutott: hogy fejbe lőtt Orbán Viktor-képeket tegyenek fel a virtuális valóságba, ahol a lelkitoprongy-követők odavannak a gyönyörűségtől. Aztán az ellenzék naponta elképzeli kéjesen, miként lőnének fejbe bennünket az első adandó alkalommal, amikor ezt újra megtehetnék. Trump, Fico és Orbán egy dologban száz százalékosan azonosan gondolkodnak: megpróbálják megállítani a harmadik világháborút. Elgondolkoztató Jackson Hinkle neves amerikai blogger bejegyzése az X közösségi hálózaton. Donald Trump volt amerikai elnök elleni merénylet után közzétett egy képet róla és Robert Fico szlovák miniszterelnökről, és azt írta, hogy „ha megpróbálod megállítani a harmadik világháborút, megpróbálnak megölni téged”. Totálisan igaz korkép, itt tartunk 2024-ben.

Soha nem szabad elfelednünk, hogy a baloldali ideológia gyökerébe van oltva az erőszak, a jogtiprás, az emberi méltóság tiszteletének hiánya. Ennek lehettünk tanúi ’56 ötvenedik évfordulóján. Miközben a Rákóczi úton Gyurcsány rendőrei embereket vertek, ujjakat és bordákat törtek, szemeket lőttek ki, a Kossuth téren a bolsevikok utódai ünnepi tűzijátékkal szórakoztatták magukat. De honnan is ered, melyek a gyökerei a baloldali, fentiek szerint gyakorolt problémamegoldó gondolkodásnak? Vörös fonalként húzódik végig a baloldal történelmén az intézményesített politikai erőszak. Például vegyük Lenint, aki a mai fogalmaink szerint nem volt más, mint egy nyugatról pénzelt gátlástalan politikai kalandor, aki hatalomra jutása után hazájában a permanens politikai erőszakot állami szintre emelte. Ennek fenntartása érdekében összetákolta áltudományát, amit később leninizmusnak neveztek, amelynek az volt a célja, hogy kialakítsa az „új embert”. Ha megpróbálunk erről az új emberről megközelítő képet alkotni magunknak, akkor a minden érzelem nélküli és teljesen lelkiismeretlen intelligenciával bíró ember jellemrajza tűnik fel előttünk. Az új ember „megteremtése” során a lelkiismeretet fokozatosan elsorvasztották, és a hideg, a morál és a lelkiismeret iránt sohasem érdeklődő, gátlástalan, szeretet nélküli intelligenciát összekapcsolták azzal a magas szintre fejlesztett akarattal, amely határtalan brutalitással teljesítette azt, amit fentről, mint célt, megadtak.

A második világháború után a fejlett Nyugat a baloldali pártok révén megkapta a leninizmust, ezt a torz és morálisan lealacsonyodott eszmevilágot. Nyugat-Európában hihetetlen méreteket öltött a baloldali terrorizmus, amelynek összefonódása a keleti blokk országainak felső vezetőivel nyílt titok volt. Minden terrorista csoport közül a leghírhedtebb mozgalom a Vörös Brigádok (Brigate Rosse, BR), a kommunista eszme szülte formáció volt Olaszországban, amelyet 1970-ben Milánóban alapítottak. Tagjai lelkesedtek a bolsevik forradalom eszméjéért, céljuk az állam meggyengítése és a proletárforradalom kirobbantása volt. Ezt nemes egyszerűséggel gyújtogatások, robbantások, emberrablások és gyilkosságok útján akarták elérni. Amikor a baloldali felső vezetők gondolkodásmódjának a politikai erőszakkal, terrorizmussal kapcsolatos lélek- és jellemrajzát vizsgáljuk, jellemző iskolapéldaként kell megemlítenem Francois Mitterand volt szocialista köztársasági elnök 1985-ben tett intézkedését. Ugyanis védelmet ígért azoknak a terrorizmusért távollétükben elítélt és Franciaországba szökött, ott bujkáló olasz bűnözőknek, akik szakítottak múltjukkal, és integrálódtak a francia társadalomba.

Mitterandnak azonban nem ez volt az egyetlen meglepő „baráti” gesztusa a baloldali terrorizmussal kapcsolatban. Franciaországban 1979 és 1987 között vált hírhedté a Közvetlen Cselekvők (Action Directe, AD) névre hallgató francia marxista terrorszervezet. Céljuk a fennálló demokratikus berendezkedés megdöntése és a marxista állam megteremtése volt. Támadásaik nagyrészt a NATO-intézmények, a francia kormányhivatalok, az amerikai és a zsidó érdekeltségek, a multinacionális vállalatok és üzletemberek ellen irányultak. Milyen politikai bája lett a végkifejletnek? A szervezet 1980-ban letartóztatott vezetőit egy évvel később, 1981-ben Mitterand szocialista elnök amnesztiában részesítette! Sokan emlékeznek még a németországi Vörös Hadsereg Frakcióra (Rote Armee Fraktion, RAF), vagy más néven a két vezetőjéről, Andreas Baaderről és Ulrike Meinhofról elnevezett Baader-Meinhof Csoportra is, amely egy 1968-ban alapított nyugat-német bolsevista terrorszervezet volt. Nem meglepő számunkra, hogy ezt a bűnszervezetet az akkori kelet-német titkosszolgálat (Állambiztonsági Szolgálat, Stasi) anyagi támogatásban részesítette

A magyar állampárti vezetés sötét múltjának egyik feltáratlan fejezete Iljics Ramirez Sanchez (alias Carlos, más néven Sakál) baloldali terrorista magyarországi tartózkodásának története. 1979-ben az összes nyugati rendőrség által körözött Carlos a barátnője, Magdalene Kopp és Johannes Weinrich, a RAF nevű terrorista mozgalom tagja társaságában érkezett Magyarországra jemeni útlevéllel. Az Intercontinental Szállodában fészkelte be magát, majd rövid idő multán ez a szellemi söpredék a Rózsadombon villát bérelt. Lehet, hogy éppen az Apró-Dobrev klán baráti közelségében. Az elkövetkező öt évben Carlos főhadiszállása Budapest lett, és innen szervezte meg gyilkos merényleteit. Kádár János álszent módon még azt is megígérte Bruno Kreisky osztrák kancellárnak, hogy közreműködik a terroristacsoport kézre kerítésében, miközben mélyen hallgatott arról, hogy Carlost éppen itthon rejtegetik. Dokumentáltan igazolható, hogy Kádár Jánossal is több alkalommal találkozott.

Napjainkban pedig a nemzetközi baloldal már a demokrácia nélküli liberalizmus felé halad. Amerikában ennek a poszt-demokratikus ideológiai halálmenetnek Donald Trump megválasztása vethet véget. Közben láthatjuk a balliberálisok veszett igyekezetét, amint manipulációikkal megpróbálják megakasztani a fordulatot mind az Amerikában, mind az Unió nyugati felében. Azok a balliberális csoportok, valamint a hozzájuk kötődő médiavilág, amelyek létükben érzik fenyegetve magukat, ebben az átmeneti időszakban minden nemtelen eszközzel, akár politikai gyilkoságokkal is megpróbálják megakadályozni a változást.

A szerző jogász

Elolvasom a cikket