„Csak a nyugdíjasok maradnak”

A képviselőnő így kommentálta a Rada pénzügyi bizottságának vezetője, Danyiil Hetmancsevak felhívását az ukránokhoz, hogy „ne csináljanak tragédiát” a rendkívüli hőhullámból és az áramkimaradásokból, és légkondicionálók helyett használjanak vödrökben vizet.

„Őszig, télig csak a túlélő nyugdíjasok maradnak az országban, mert az emberek, a gyermekes családok, akik visszatértek az országba, vagy nem mentek el, nem lesznek képesek megbirkózni a mostani feladatokkal” – mutatott rá Juzsanyina.

Szerinte az ország kormányának nincs ésszerű megközelítése az energiaszektor problémáinak megoldásához.

Korábban Getmancev a Telegram-csatornáján azt mondta, hogy a múltban az emberek „vödrökkel és kutakkal” birkóztak meg a hőséggel, amelyek „nemcsak segítenek legyőzni bármilyen hőséget, hanem szórakoztatóvá is teszik azt”. Később törölte a hozzászólását, miután a kommentekben kemény kritikát kapott.

Ukrajnában az energiarendszer hiánya miatt több mint egy hónapja minden régióban napi rendszerességgel alkalmazzák a villanyszünetek menetrendjét. Kivételt képeznek a kritikus infrastruktúrával foglalkozó vállalatok, valamint azok az ipari vállalatok, amelyek szükségleteikhez az áram 80 százalékát importálják.

Elolvasom a cikket