Eddig rosszul ettük a narancsot

Táplálkozási szakértő megosztotta, hogyan lehet a citrusfélék előnyeit fokozni – írja a Sports.kz.

A narancs nemcsak a C-vitamin és a pektin forrásaként ismert. Antioxidánsokat is tartalmaz, például flavonoidokat, amelyek megállítják a szervezetben zajló, romboló folyamatokat, és fitoncidokat, amelyek erősítik az immunrendszert.

Ma már minden boltban megtalálható a narancs, de a szakértő megjegyezte, hogy nem minden ember tanulta meg helyesen fogyasztani. Kiderült, hogy a legtöbb tápanyagot nem a gyümölcshús tartalmazza, amelyet elfogyasztunk, hanem a héja.

„A leghasznosabb anyagok (fitonutriensek) a héj alatti fehér, puha rétegben találhatók. És ez biztonságosan fogyasztható!” – jelentette ki a szakértő.

A fehér réteg erős antioxidáns, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik a benne található, különleges anyagoknak köszönhetően. Ezért a héj eltávolítása után nem szükséges lehúzni a fehér, puha réteget. Ha ezzel együtt eszi a gyümölcsöt, a szervezet négyszer több hasznos anyagot kap.

Elolvasom a cikket