Erősíti az idegrendszert és megszünteti az izomfájdalmat

A C-vitamin fontos az immunrendszer és a fertőzések elleni védekezés szempontjából, a B-vitaminok (B1, B2, B6) – javítják az agyműködést, és segítenek a stressz leküzdésében.

A kálium – segít a felesleges folyadék kiürítésében a szervezetből. A mangán – fontos a kötőszövetek egészségéhez.

A trópusi édes gyümölcs gazdag vitaminokban, amelyek segítenek erősíteni az idegrendszert és javítani az ember érzelmi állapotát, valamint tökéletesen enyhítik az intenzív, megerőltető edzés utáni izom- és ízületi fájdalmakat – ezért a sportolók gyakran fogyasztanak ananászt.

Az ananászlé bizonyítottan segít csökkenteni a szívkoszorúér-betegség kockázatát. Magas bromoilántartalmának köszönhetően az ananász küzd a véralvadási problémák ellen.

Hasznos-e mindennap ananászt enni?

Mint már említettük, ez a gyümölcs számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között C-vitamint, mangánt, tiamint és B6-vitamint. Mérsékelt mennyiségben naponta fogyasztható.

Általában ajánlott a gyümölcsöt tíz-tizenöt perccel étkezés után fogyasztani, lehetőleg a nap első felében, a reggeli után. Emellett soha ne helyettesítsük a friss ananászt konzervananásszal, mert az általában hozzáadott cukrot is tartalmaz.

Elolvasom a cikket