Ezek az ételek aduászok, ha kollagénpótlásról van szó

A kollagén egy olyan anyag, ami hozzájárul bőrünk feszességéhez, azonban ahogyan öregszünk, szervezetünk úgy veszít kollagén termelő képességéből. Ennek okán ahogy öregszünk, úgy válik egyre fontosabbá ennek pótlása, ami több módon is történhet. Az egyik, ha étrend kiegészítők segítségével visszük be a szükséges kollagént, azonban ezeket bizonyítottan rosszabbul hasznosítja szervezetünk, mint a természetes forrásokat.

Ez viszont jó hír, hiszen néhány étel beiktatásával sokat segíthetünk szervezetünknek.

Sokan azt gondolják, hogy a csontleves megfelelő kollagénpótlás, azonban az igazság az, hogy az így készült leves inkább más ásványi anyagokban gazdag, nem kollagénben. A csirke viszont nem véletlen a diétázók egyik nagy kedvence, hiszen mind kollagénben, mint pedig proteinben gazdag. A hal azonban a legújabb kutatások szerint még a csirkét is veri, hiszen a tengeri halak speciális kollagént tartalmaznak, amit szervezetünk egy tanulmány alapján sokkal gyorsabban és jobban képes hasznosítani. Ami pedig nem maradhat ki a reggeliből, az a tojásfehérje, mert habár kollagént nem, az annak a termeléséhez szükséges aminosavakból azonban annál többet tartalmaz.

Gyümölcsök és zöldségek tekintetében a citrusféléknek, áfonyaféléknek és a trópusi gyümölcsöknek is megvannak a maga előnyei a kollagéntermelés tekintetében. Zöldségek esetén a saláta, bab, fokhagyma, de még a paradicsom és a paprika is mind hozzájárul valamilyen formába kollagéntermelésünkhöz.

A legtöbb felsorolt étel azonban nem csak a kollagéntermelés okán egészséges, így nem csak az erre vágyóknak érdemes beiktatni az étrendjükbe.

Elolvasom a cikket