Gyűlöletkeltés, hitlerezés, merénylet

Ha az ember nem figyel oda, és fél szemmel rápillant a politikai hírekre, nem ússza meg, hogy a Donald Trumpot ért borzalom ne jusson az eszébe. Ha a golyók közül csak egy célt ér, akkor nekünk itt, Európában annyi. Azonnal megkezdtük volna a menetelést a további megszorítások, az elszegényedés, a biztonság megszűnése, a kilátástalanság felé. Nem szólva a létbizonytalanságról, amely már Ukrajnában a hadra fogható, fiatal nőket is fenyegeti, akik idáig legalább nyugodtan el tudtak menekülni például Magyarország irányába a pokol fenyegetése elől, és biztonságban érezhették magukat. De hál’ Istennek Trump él, legfeljebb jobb füle botját nem tudja mozgatni még rövid ideig, de hamarosan az is helyreáll.

„Nekem most nem itt kellene lennem, halottnak kéne lennem. Nagyon szürreális érzés” – jelentette ki Trump. A volt elnök elmondta: ha beszéde közben, a lövés pillanatában éppen nem fordította volna kicsit jobbra a fejét, hogy rápillantson a kivetítőre, akkor most halott lenne. „Csak a véletlennek vagy Isten kegyelmének köszönhetem az életem.” A gyilkosa már a másvilágról figyelheti szörnyű tette fejleményeit. Talán ha a médiumokban nem szapulták-hitlerezték volna ennyit Trumpot, akkor a rendőrök kezében sem remegett volna a meg a fegyver, s már akkor lepuffantották volna, amikor a tetőre mászott ördögi terve végrehajtásához. Tulsi Gabard amerikai elemző írta ezt a politikai (hideg)háborús közbeszéd jogos kritikájaként: „A Trump volt elnök elleni merényletkísérlet logikus következménye annak, hogy többször is Adolf Hitlerhez hasonlítják. Végül is ha Trump valóban egy másik Hitler lenne, nem lenne erkölcsi kötelességük meggyilkolni?” Schiffer András ezt a posztot osztotta meg azzal a megjegyzéssel, hogy „Pontos!”

Egy erkölcsileg vállalhatatlannak hazudott, a történelem egyik legkegyetlenebb szörnyetegéhez hasonlított, náci, fasiszta szörnyetegnek még az életére is nyugodtan törhet bárki.

Ez bátorítás, mi több, felbujtás arra, hogy bárki akár az életét is elvehesse Donald Turmpnak. Büntetlenséget nem ígért senki, de nyilván ez a húszéves pennsylvaniai merénylő is bízott abban, hogy a nagypolitika elhivatott Trump-gyűlölői majd megtalálják a kiskaput, hogy megmeneküljön, és ne kellejen életével fizetnie gonosz cselekedetéért.

„A legfontosabb, és ezt tiszta szívemből mondom, hogy Trump veszélyt jelent erre a nemzetre” – fogalmazott a merénylet előtti napon Joe Biden. Mi ez, ha nem színtiszta felbujtás a konkurens elnökjelölt ellen?

Úgy tűnik, végül meglett a hatása annak, hogy az elmúlt évtizedet azzal töltötte balliberális oldal, hogy példátlan gyűlöletkampányt folytatott Donald Trump ellen. A baloldal évek óta Hitlerhez hasonlítja, a demokrácia, az Egyesült Államok ellenségeként mutatja be a politikust.

Hat napja például a The New Republic című magazin jelent meg olyan címlappal, amelyen azt hirdették, hogy „Donald Trump valójában olyan, mint Adolf Hitler”. A címlapon ráadásul Hitler-bajusszal ábrázolták a volt amerikai elnököt. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Orbán Viktornak szögesdrótból rajzolt Hitler-bajusz adott Hitler-imázst a Magyar Narancs, Sárosdi Lilla pedig Hitler-frizurával és szintén Hitler-bajusszal parodizálta Orbán Viktort.

Wolf Blitzer, a CNN műsorvezetője már Trump beiktatása előtt arról beszélt a csatornán, hogy egy Trump elleni merénylet hatalmon tarthatná Barack Obamát.

Az elmúlt években azonban szinte megszámlálhatatlan alkalommal hívtak fel balliberális hírességek Trump megölésére. Volt, aki Donald Trump repülőgépének lezuhanásával viccelődött. Egyik alkalommal róla formálták meg Julius Caesar karakterét, akit Shakespeare darabjában meggyilkolnak.

De hogy Gyurcsány se maradjon ki a sorból, a Böszme azt mondta a kormányfőről: „Orbán náci politikus. Mert a magyar fajt, kiválasztottnak, felsőbbrendűnek tekinti, magát pedig az emberi világ feletti létvaló kiválasztottjának. Politikai szörny, mentálisan beteg.”

Az, hogy nem ítélte el a Trump elleni merényletet, az szinte természetes. Ezt írja dodonai nyelven: „Hajlok arra, hogy csak a szerencsén vagy a véletlenen múlik, hogy a gyűlölet szavai egyszer csak találnak-e valakit, aki végül a gyűlölet forrását vagy éppen tárgyát nemcsak viszont- vagy bemocskolni, hanem egyenesen megölni akarja, majd meg is próbálja.” Hogy ez mit jelent, annak megfejtését önökre bízom. És ez akkor sem válik előnyére Gyurcsánynak, ha úgy zárja gondolatát: „Az elnöknek mielőbbi felépülést kívánok.”

Ismerjük a hátborzongató mondást, legyen veled barátságos Gyurcsány Ferenc!

És keltsen ellened gyűlöletet a liberális sajtó.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket