Kávé másnaposságra?

A thedailymeal.com szerint az alaplogika az, hogy a koffein olyan erőteljes lökést ad, amely megszünteti vagy legalábbis csökkenti a tüneteket, ami meglehetősen validnak hangzik. A legtöbb tudós azonban egyetért abban, hogy a kávé nem segít a másnaposságon.

„A másnaposságra valójában nincs gyógymód. A probléma része az, hogy a másnaposság okai nagyon összetettek, és az alkoholra való reagálás saját génjeitől és anyagcseréjétől, valamint számos tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy milyen gyorsan, mennyit és mit ivott ehhez még azt is nézni kell, hogy vannak-e alvási nehézségek, történt-e kiszáradás az est folyamán és, hogy az illető szenved-e gyomor-bélrendszeri zavaroktól” – áll a kiadványben.

A kávé súlyosbíthatja a másnaposságot

A tudomány szerint számos nagy probléma van a kávé másnaposság elleni gyógymódként való felhasználásával:

  • Kiszáradás. Ez az egyik fő tényező, amely hozzájárul a másnaposság kialakulásához. A kávé pedig vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, ami miatt ahelyett, hogy helyettesítené, még több folyadékot veszíthet – magyarázta Dr. Mary Claire O’Brien.
  • Hányinger. A kávéfogyasztás ronthatja a tüneteket, például a hányingert.
  • Fejfájás. A koffein más dolgokra is hatással van, amelyek súlyosbíthatják a másnaposságot, és súlyosbíthatják a fejfájást.

„A lényeg az, hogy a kávé nagyobb valószínűséggel rontja inkább a közérzetet, nem pedig javítja. Bár nincs mindenre gyógyír, az orvosi szakértők sok alvást, folyadékpótlást és B6-vitamint javasolnak a másnaposság leküzdésére” – áll a cikkben.

Elolvasom a cikket