Kísérteties Diana hercegné nyughelye

Diana hercegnét nem ott helyezték végső nyugalomra, ahol a Spencer család többi tagját már évszázadok óta. Great Brington nevű falu plébániatemplomában, a St. Mary The Virginben temetik el a család tagjait 1522 óta, a kriptán még a Spencerek címere is látható, különleges alkalmakkor pedig meg is nyitják a látogatók előtt – olvasható a Life.hu oldalán.

Diana hercegnét azonban nem ott temették el, pedig sokáig tartotta magát az a mítosz, hogy ő is a család többi tagjával együtt nyugszik, ám ezt a legendát egyszer és mindenkorra megcáfolta Diana sógornője nem is olyan rég.

A hercegné a családja birtokán, az Althorp-birtokon nyugszik, amely Nyugat-Northamptonshire-ben található, Great Brington és Harlestone falvak között. A területen található Round Oval tó közepén fekvő kis szigeten temették el Dianát.

Objektum doboz

A család úgy gondolta, hogy ez a hely szépségével és nyugalmával a legmegfelelőbb arra, hogy Diana hercegné tényleg békében nyugodhasson. A földet Peterborough püspöke szentelte fel a temetés előtt. A nyughely csak hajóval közelíthető meg, és a nyilvánosság számára nem látogatható. Régebben volt egy híd a szigetre, hogy a látogatók könnyedén el tudjanak jutni oda, később azonban biztonsági okokból eltávolították. A többi között pontosan azért temették a szigetre, hogy megakadályozzák a kéretlen látogatók tömegesen zarándokoljanak el Diana sírjához.

A hercegné 1997. augusztus 31-i halálát követően a birtok kertjeit a tiszteletére kissé átalakították. A bekötőút mentén 36 tölgyfát ültettek el, amely Diana életének éveit jelképezi, ezenkívül több ezer növényt, köztük száz fehér rózsát és ezer fehér tavirózsát. A család arról is gondoskodott, hogy a hercegné tisztelői le tudják róni kegyeletüket: a tóval szemben található egy dór stílusú templom, amelynek tetején Diana neve olvasható, a látogatók itt helyezhetik el a virágokat, amelyeket a hercegné tiszteletére hoztak.

Elolvasom a cikket