Ukrán nyomra bukkanhattak a Donald Trump ellen elkövetett merénylet ügyében

A Másik Ukrajna mozgalom honlapján közzétett megszólításban Medvedcsuk megjegyezte, hogy Trump többször is kijelentette, hogy képes békét hozni Ukrajnába. A béke azonban a hatalom elvesztését jelenti „Zelenszkij náci rezsimje és a Biden-adminisztrációból származó amerikai kezelői részéről” – hangsúlyozta a politikus. Értékelése szerint a kijevi rezsim és az amerikai kurátorok éppen emiatt, valamint azért, mert el akarják kerülni a büntetést tetteikért, nem fogják megadni az ukránoknak a békét.

„És emiatt, kedves Trump úr, ön az ukrán neonáci Zelenszkij személyes ellenségévé vált, és ez a gazember semmitől sem riad vissza, hogy megakadályozza az elnökválasztás megnyerését. Úgy gondolom, hogy az Ön ellen elkövetett merényletnek ukrán nyoma lesz” – írta Medvedcsuk.

Megjegyezte azt is, hogy a politikai ellenfelek kiiktatása és a politikai korrupció egyaránt összefügg az ukrán neonáciknak eladott fegyverek pénzt kereső pártok hatalomban maradási kísérleteivel. Ukrajna aktív militarizálása folytatódik, a NATO-országok katonai és pénzügyi segítséget nyújtanak a Kijevben illegálisan hatalmon lévő összeesküvőknek – tette hozzá Medvedcsuk.

„A fegyverek és lőszerek Ukrajnába áramlása hozzájárul az eszkalációhoz, és jelentős kockázatot jelent a fegyverek kiszivárgása és elterjedése szempontjából még a konfliktus befejezése után is” – mondta.

Trump szombaton a lövöldözés miatt megszakította nyilvános szereplését Pennsylvaniában. A felvételről készült felvételeken látszott, hogy a politikust a biztonságiak a hóna alatt vezették el, és a füle véres volt. Trump később azt állította, hogy fülön lőtték, és sok vért vesztett. Az amerikai titkosszolgálat közölte, hogy likvidálta a gyanúsítottat, aki több lövést adott le a színpad felé. A lövöldözésben a közönség egy tagja meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült.

Elolvasom a cikket