Az orvos szerint ez a gyümölcs megvédhet bennünket a szívinfarktustól és a szélütéstől

Alekszej Kabanov táplálkozási szakértő a citrom hasznos tulajdonságairól beszélt, és arra is figyelmeztetett, hogy milyen betegségek esetén jobb, ha nem használjuk, írja a Sports.kz a RIA Novosztyra hivatkozva.

„Napi néhány szelet citrom energiával látja el a szervezetet a szükséges vitaminokkal, segít csökkenteni a vérnyomást és részt vesz számos hormon szintézisében. A citrom rendszeres fogyasztása segít csökkenteni a stroke és a szívroham kockázatát, javítja az arcszínt. Ezenkívül megakadályozza a rák, a cukorbetegség és az elhízás kialakulását, javítja a vas felszívódását a szervezetben” – mondta Kabanov.

A szakértő szerint a citrom rendkívül hasznos citrusfélék és rekordot dönt a hasznos tápanyagok tartalmában.

A citrusfélék és különösen a citrom azonban allergiás reakciókat okozhatnak. A krónikus emésztőrendszeri betegségekben szenvedőknek különösen óvatosnak kell lenniük. A citrom túlzott fogyasztása fekélyes, vastagbélgyulladásos, gasztroenteritiszes rohamokat okozhat. Az erős savasság miatt veszélyes lehet a fogzománcra.

Kabanov hozzátette, hogy a citrusfélék és a citrom fogyasztásakor fontos a mértékletesség, mivel a vitaminok túlzott mennyisége ugyanolyan káros lehet, mint a hiánya.

Elolvasom a cikket