Berlusconi családját nem kérdezték meg a milánói reptér átnevezéséről

MH/ MTI
2024. július 17. szerda. 18:24

Pier Silvio Berlusconi szerdai sajtójelentések szerint azt kifogásolja, hogy az egykori médiamogul családjának véleményét előzetesen nem kérték ki.

„Családként nem vontak be minket a folyamatba, és csak az utolsó pillanatban értesítettek minket. Hogy nagyon nyiltan megmondjam, ez az eljárás nem volt éppen tökéletes, ami egyaránt vonatkozik az időzítésre és a végrehajtás módjára is. Világos volt, hogy mindez vitát fog szítani” – hangsúlyozta a vállalkozó.

Pier Silvio Berlusconi egyben visszautasította azokat a sajtóban megjelent híreszteléseket, miszerint 2023-ban elhunyt apja nyomdokaiba lépve politikai szerepvállalásra készülne.

A tavaly júniusban elhunyt Berlusconi által alapított Hajrá, Olaszország! (FI) a Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vezette jobboldali Olasz Testvérekkel koalícióban kormányozza az országot.

Az ellenzék nem támogatta a második legnagyobb forgalmú olasz repülőtér átnevezését. Beppe Sala, Milánó baloldali polgármestere arra hivatkozott, hogy szabály írja elő: híres emberekről legkorábban a haláluk után tíz évvel lehet közintézményt vagy közterületet elnevezni. Milánóban több mint százezer ember írt alá tiltakozó petíciót.

Hétfőn több mint háromszáz ember tiltakozott a lombardiai régió vezetésének székhelye előtt Milánóban a Malpensa repülőtér átnevezése ellen. A megmozdulásra ellenzéki erők és szakszervezetek szólítottak fel.

Elolvasom a cikket