Heves zivatar és jégeső is félbeszakíthatja a tomboló hőséget

Délelőtt helyenként, délután viszont egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, melyeket felhőszakadás, erős, viharos széllökés, jégeső is kísérheti, néhol heves zivatar sem kizárt – áll a HungaroMet ZRt. előrejelzésében.

A Dunántúl nyugati felén nem valószínű csapadék, legfeljebb az Alpokaljára sodródhat be egy-egy csapadékgóc. Az északi, északkeleti szél főként a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 30 és 37 fok között várható, de az Alföld délkeleti felében továbbra is előfordulhatnak 40 fok körüli értékek. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Bár hidegfront súrolja hazánkat, legfeljebb az ÉNy-on élők tapasztalhatnak hidegfront jellegű változásokat. Ilyen változás lehet a fejfájás, vérnyomás csökkenése – tájékoztatott az orvosmeteorológus, aki szerint továbbra is egyértelműen a hőség gyakorol ránk nagyobb stresszt. Fontos odafigyelni a folyadékpótlásra, lehetőség szerint izotóniás itallal. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

Elolvasom a cikket