Oroszország csapást mért a kijevi parancsnoki központra

Az SBU a támadás következtében több tisztjét is elvesztette.

Az ügynökség forrása szerint a csapás következtében egy kijevi parancsnoki központot ért találat. „A hét elején rakétacsapást mértek egy kijevi katonai létesítményre. Az SBU parancsnoki központját érte találat” – mondta.

Ennek következtében veszteségek vannak a parancsnokságon tartózkodó tisztek között. Az SBU első helyettes vezetője is könnyebben megsebesült.

A csapásról szóló információkat a Military Observer nevű Telegram-csatorna is megerősítette. „Profilforrásokból származó információk szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat egyik parancsnoki központja megsemmisült egy kijevi célpontokra mért éjszakai rakétacsapás következtében” – áll a jelentésben. A csapás egyéb részleteit nem közölték.

Kijev mélyen Oroszország belsejében lezajlott csapásokról beszélt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának vezetője, Andrij Jermak a múlt héten azt mondta, hogy a NATO feloldhatja azokat a korlátozásokat, amelyek megakadályozzák, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) mélyen Oroszország területén csapásokat mérjenek.

Megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség tagállamainak különböző álláspontjai vannak a kérdésben. „Az az érzésem, hogy a partnerek közel állnak ahhoz, hogy megegyezzenek ebben a kérdésben” – mondta Jermak. Véleménye szerint Kijev hamarosan felhatalmazást kap arra, hogy Oroszországba ellen hatalmas csapást indítson.

A Pentagon helyettes szóvivője, Sabrina Singh a maga részéről arról számolt be, hogy az USA nem engedélyezi Ukrajnának, hogy ATACMS rakétákkal való bombázást.

Elolvasom a cikket