Rendszeres fogyasztásával az egres rendbe teheti az ereket, javítja a szív és a gyomor-bélrendszer működését, erősíti az immunitást, valamint felgyorsítja az anyagcserét, mondta a szakértő a „RIA Novosti” című kiadvánnyal folytatott beszélgetésben.
Ezen túlmenően, hozzátette Mariana Djutova, az egres fitonutrienseket és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkenthetik a rák kockázatát.
Ezeket a gyümölcsöket a cukorbetegséggel diagnosztizáltak is fogyaszthatják – mutatott rá a szakértő. Emellett az egres segít az érzelmi túlterhelésben és segít normalizálni a vérnyomást.
Ami ezeknek a bogyóknak az energiaértékét illeti, az valóban alacsony: a piros egresben – 43 kalória 100 g-onként, a zöldben – 45 kalória van ugyanabban a mennyiségben.
Ezért a gyümölcsöt nyugodtan fogyaszthatják azok, akik fogyni próbálnak, vagy egészséges testsúlyt tartanak fenn – hangsúlyozta Mariana Djutova.