Vesebetegséget jelezhet, ha így fáj a dereka

A derékfájás minden korosztályban gyakori probléma. Kevesen tudják azonban, hogy ez a fájdalom vesebetegségek tünete is lehet. Ezért fontos odafigyelni erre a tünetre, és orvoshoz fordulni, hogy kizárjuk vagy időben felismerjük az ilyen problémákat – írta a kubnews.ru.

A derékfájás egyik oka lehet a vesekólika. A vesekólika olyan éles fájdalom, amelyet a vesékből a húgyhólyagba áramló vizelet normális áramlásának zavara okoz. Ez a fájdalom általában az egyik vesében jelentkezik, és a háton lefelé a lábakra is kiterjedhet. Lehet szúró, vágó vagy erős nyomó fájdalom. Vesekólika esetén orvoshoz kell fordulni, mivel vesekő vagy más, kezelést igénylő állapot is társulhat hozzá.

A vesekólikán kívül a deréktáji fájdalom más vesebetegségekkel, például húgyúti fertőzéssel, veseelégtelenséggel vagy vesedaganattal is összefügghet. A húgyúti fertőzés fájdalmas érzést okozhat a hát alsó részén és égő érzést vizeléskor. A veseelégtelenséget a veseműködés romlása jellemzi, és alsó hátfájás kísérheti. A vesedaganat nyomó fájdalmat okozhat a hát alsó részén, és az általános testképzavar jeleit.

Elolvasom a cikket