Az alma szinte az első percben elkezd megbarnulni, miután felvágtuk, így ha nem azonnal esszük meg, akkor nem lesz gusztusos a látvány. A leginkább elterjedt szokás, ha megakarjuk tartani az alma friss színét, ha citrommal meglocsoljuk. A színváltozást a benne lévő vas és a környezet oxigénjének reakciója okozza. Ha sötétedik, az nem jelenti azt, hogy megromlott.
Az alma az egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. A statisztikák szerint fejenként évente 23 kg almát fogyasztunk el.
Együnk is minél több almát, mert sok vasat tartalmaz, és a vas az egyik legnehezebben pótolható mikrotápanyag a szervezet számára – mondta Mikityuk.
Az alma igazi szezonja a tél: egyes fajták az őszi szüret után akár tavaszig is eltarthatók, olcsó, de annál értékesebb táplálékot és vitaminforrást biztosítva. Gyümölcssav, almasav tartalma a belek és a máj működésére fejt ki jó hatást, a fogyókúra egyik hasznos segítője lehet.