Elárulták, mennyi ideig tárolható a főtt tojás a hűtőben

Megjegyzik, hogy nem a hűtőszekrényben, egy amerikai tojástartó dobozban már két óra alatt elkezdhetnek szaporodni a baktériumok, de sok európai és ázsiai országban szobahőmérsékleten is tárolható a tojás – tájékoztat a Sports.kz.

„A tárolási módszerek közötti különbség a tojások kezelésén múlik. Az Egyesült Államokban a tojásokat csomagolás előtt megmossák, hogy biztosítsák a tisztaságot és az ürülékmentességet. Sajnos azonban a mosás tönkreteszi a kutikulának nevezett védőréteget. Ha a kutikula sértetlen, a hűtés nélküli tojások akár három hétig is tárolhatók. Arra vonatkozóan, hogy ez befolyásolja-e a keményre főtt tojás eltarthatóságát, úgy tűnik, ez nem áll fenn. Az Egyesült Királyság a mosatlan tojások országa, de még ott is azt javasolják, hogy a keményre főtt tojást a hűtőben tároljuk, és egy héten belül fogyasszuk el” – jegyezte meg a kiadvány.

Ha azonban túl sok tojást főzött, és nincs kedve megenni őket, akkor ebédre tojássaláta-szendvicset is lehet készíteni. Sokkal szórakoztatóbb azonban a tojásfőzés különböző módjaival kísérletezni.

A keményre főtt tojások darabokra is vághatók, hogy salátához vagy ramenhez adhassuk.

„Sajnos a keményre főtt tojások fagyasztása nem ajánlott, mivel a fehérje gumiszerűvé válik. Ha nagyon sokáig szeretnénk, hogy elálljon, akkor ecetes sós lében áztatva pácolt tojást készíthetünk belőle. Mivel az ecet segít távol tartani a baktériumokat, a megfelelően pácolt tojások akár négy hónapig is eltarthatók a hűtőben” – tanácsolja a cikk.

Elolvasom a cikket