Elítélte a barbarizmust a Magyar Karate Szövetség

A Magyar Karate Szakszövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatéedzőhöz köthető – közölte a szervezet lapunkkal csütörtökön. Mint írták, az egész magyar karatetársadalom, illetve a közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karate mesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség a Fegyelmi Szabályzatának és az Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának megfelelő eljárásokat sürgősen megindítja az érintett személy ellen, és az eljárás lefolytatásának végéig az érintett személyt mindennemű karateoktatási tevékenységtől eltiltja.

Emlékezetes, szerdán sokkoló videót tett közzé a Szolnoki Városüzemeltetési Központ Kft., miután a helyi kalandparkban súlyosan bántalmazott egy gyereket az őt kísérő férfi. A városi rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást a tettes ellen.

Elolvasom a cikket