Ezt az italt a hosszú élet titkának tartják

Az orvos szerint a forró évszakban a kefír remek alternatívája más frissítő italoknak. Ha valaki szereti az ízét, érdemes beiktatni az étrendbe. Azoknak, akik először próbálják ki, savanyúnak tűnhet, de aztán hamar meg lehet szokni. A kefírnek gyakorlatilag nincs ellenjavallata, egyedül a magas savasságra kell odafigyelni.

Az élő kefírgombával készült kefír egy egészséges, erjesztett joghurtféleség. A kaukázusi népek már évszázadokkal ezelőtt tudtak szinte csodatévő tulajdonságairól. Értékes probiotikus élelmiszer, amely az emésztés szempontjából előnyös mikroorganizmusokat tartalmaz.

A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefír több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej.

A legfrissebb adatok szerint a legjobb hatást a változatlan összetételű, zsírtartalomban nem változtatott tejtermékek mutatták. A sovány termékeket már nem ajánljuk – tette hozzá a szakértő a Pravda.ru-nak adott interjúban.

Elolvasom a cikket