Így vélekedett Erzsébet királynő Kamilla királynéról

A kilencvenes években nagy botrányt kavart a brit királyi családban III. Károly király, akkori herceg válása, és a tény, hogy éveken keresztül viszonyt tartott fenn Kamilla királynéval. A pletykáknak és a botránynak Erzsébet királynő sem örült, a hírek szerint Kamillát sem kedvelte eleinte.

Kamilla királyné és III. Károly király az 1970-es években találkoztak először, és a pletykák szerint azonnal kialakult köztük a kölcsönös szimpátia. Ennek ellenére nem tartott a kapcsolatuk sokáig, mivel Kamilla királyné 1973-ban férjhez ment, Károly király pedig 1981-ben házasodott össze Diana hercegnével.

1993-ban azonban kiszivárogtak Kamilla királyné és III. Károly király telefonbeszélgetései. A hangfelvételekből kiderült, hogy rendszeresen tartják a kapcsolatot. A viszonyuk pedig nem csupán baráti. Kamilla királyné 1995-ben elvált a férjétől, egy évvel később pedig Diana hercegné és III. Károly király házassága is véget ért.

Ingrid Seward, királyi szerző elárulta, hogy Kamilla királyné nagyon nehezen viselte ezt az időszakot, a helyzet pedig csak rosszabb lett, miután III. Károly király bejelentette a válását.

„Kamilla nagyon-nagyon kellemetlen helyzetben volt. Becsmérelték, mindenki utálta.”

A szakértő szerint Erzsébet királynő azonban elkezdte sajnálni, mivel úgy érezte, ezt a bánásmódot senki sem érdemli meg. Kamilla királyné a nyilvános zaklatások miatt teljesen bezárkózott, az otthonát sem merte elhagyni.

„A királynő nagyon sajnálta őt. Egyszer sokat kárhoztatott nőnek nevezte. A királynő tehát nagyon szomorú volt Kamilla miatt, és ez nagyon nehéz időszak volt számára, különösen miután Diana meghalt, amikor még inkább fogoly lett” –mesélte Ingrid Seward.

A királyi család szakértője azt is elárulta, Kamilla királyné sosem készült arra, hogy egyszer királyné lesz, éppen ezért ez hatalmas lépés a számára.

Elolvasom a cikket