Megszünteti a gyulladást és erősíti az immunrendszert

Egy endokrinológus szerint a friss alma B- és C-vitamint, káliumot, magnéziumot és krómot, egy sor polifenolt és természetesen rostot tartalmaz. Ezek az anyagok jót tesznek a szívnek és az ereknek: csökkentik a vér rossz koleszterinszintjét, mérséklik az érelmeszesedés kockázatát, normalizálják a vérnyomást. Az alma emellett javítja a bélperisztaltikát és támogatja a benne lévő egészséges mikroflórát, megszünteti a gyulladást és erősíti az immunitást – írja a Sports.kz.

Figyelemre méltó, hogy az almalé is hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak frissen préselt italról beszélünk, hanem az ipari termelésű gyümölcsléről is, amely bármelyik boltban megvásárolható.

Szakértő szerint a modern ipari technológiák az alma gyümölcslé feldolgozására a lehető legkíméletesebbek. Az italban minden hasznos tulajdonság megmarad. Csak 1 pohár jó összetételű bolti gyümölcslé részben kitölti a szervezet napi kálium- és krómszükségletét. A cukrozatlan almalé pektinben gazdag, a pépes gyümölcslevek pedig a tápcsatorna számára fontos rostokat tartalmaznak.

Az almalé természetes termék, és ritkán okoz allergiát. Nem ok nélkül szabad bevezetni a kisgyermekek kiegészítő táplálékába. Az almalé cukorbetegség esetén is iható, de ebben az esetben jobb, ha a pépes változatot részesítjük előnyben. Egyéb esetekben nem tanácsos napi 200-300 ml-nél többet inni.

Elolvasom a cikket