Melyik a legegészségesebb tea?

Tea a bélrendszer javítására

Bár számos tea jót tesz a bélrendszernek, köztük a borsmenta, a kamilla és az édeskömény, a kiadvány szerint a gyömbérteát tartják a legjobbnak.

„Ez egy népszerű természetes gyógymód, amelyet számos betegségre használnak. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns és emésztést elősegítő tulajdonságainak egyedülálló kombinációja rendkívül hatékonnyá teszi a különböző emésztési problémák esetében” – tette hozzá a kiadvány.

Gyömbértea – előnyök

Enyhítheti a hányingert. Crystal Orozco táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy a gyömbértea nagyszerű az emésztési problémákra, különösen a gyakori hasi fájdalmakra, a puffadásra és a hányingerre. Segít enyhíteni az émelygést azáltal, hogy blokkolja a bélben lévő szerotoninreceptorokat.

Segít enyhíteni a gyomorpanaszokat. A gyömbérnek elismert terápiás hatása van a gyomor-bélrendszer egészségére, különösen az olyan állapotok kezelésében, mint a reflux és a gyomorpanaszok. Tanulmányok kimutatták, hogy a gyömbér segíthet csökkenteni a gyomorsavtermelést, ezáltal mérséklődnek a tünetek.

Csökkenti a székrekedés kockázatát. A gyömbér felgyorsítja a gyomor kiürülését, vagyis az ételnek a gyomorból a vékonybélbe történő áramlását. Ez segíthet csökkenteni a székrekedést, valamint más emésztési zavarok, például a hányinger és a gyomorégés kockázatát.

Küzd a gyulladás ellen. Keelin Murphy táplálkozási szakértő szerint a gyömbér bioaktív összetevője, a gingerol erős antioxidáns, amely segíthet enyhíteni a bélgyulladást.

Elolvasom a cikket