Szokatlan üzenetet hagyott a lövöldöző a Trump-merénylet előtt

„Július 13-án lesz a premier, maradjanak velünk az események kibontakozásáig!” – írta Thomas Matthew Crooks

Crooks a befolyásos emberek iránt érdeklődött

Az elkövető Trump mellett más híres és befolyásos emberek iránt is érdeklődött. A laptopján olyan keresések voltak, amelyek Joe Biden jelenlegi amerikai vezetővel, Christopher Wray FBI-igazgatóval, Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszterrel és a brit királyi család egy bizonyos tagjával kapcsolatosak.

A fegyveres Trumpról készült képeket is keresett, ellenőrizve beszédeinek és a Republikánus Párt országos kongresszusának időpontjait. A nyomozás azonban rámutat, hogy Crooks kereséseiben nem volt ideológiai minta.

A lövöldöző depressziós zavarban szenvedhetett

A hatóságok szerint a lövöldöző néhány keresése arra utalhat, hogy depresszióban szenvedett. A fiatalember például „súlyos depressziós zavarról” is keresett információkat az interneten.

Egyelőre nem derült ki az amerikai politikus elleni támadás nyilvánvaló indítéka. Mint azt Crooks egy volt osztálytársa megjegyezte, a lövöldöző mindkét párt politikusai iránt megvetést tanúsított. Azt is tisztázták, hogy bűntársai és bizonyos külföldi szervezetekkel való kapcsolatai is lehettek.

A Trump elleni merénylet valószínűsíthető okaként a Kijevnek nyújtott finanszírozás csökkentését nevezték meg

Alex Jones amerikai újságíró felvetette, hogy az amerikai elnökjelölt elleni merénylet oka az lehetett, hogy szavai szerint csökkenteni akarta az ukrán hatóságok finanszírozását.

Felidézte, hogy a 35. amerikai elnök, John F. Kennedy ellen akkor történt merénylet, amikor utasítást adott a csapatok kivonására Vietnamból. Jones szerint a Trump „eltávolítására” irányuló kísérlet mögött egy „mély állam” állhat. A politikus esetleges lemészárlása szerinte polgárháborúhoz vezetne.

A Trump elleni merényletet július 13-án hajtották végre egy pennsylvaniai kampánygyűlésen tartott beszéde közben. A politikus félbeszakította beszédét és a fülét fogta meg, miután lövések hangjai hallatszottak. Hirtelen a földre zuhant, és a Secret Service ügynökei bezárták. Ennek következtében Trumpot látszólag fülön lőtték, és Crooks likvidálása után azonnal levezették a színpadról.

Elolvasom a cikket